Jouluseimi rakennettiin jo 23. kerran

Rauhan symboliksi rakennettu jouluseimi oli ensimmäisen kerran Niinikummuntien risteyksen lähettyvillä jouluna 2001. Siitä lähtien seimiasetelma on ihastuttanut niin autolla ohi ajavia kuin seimelle poikkeavia.

Seimellä vietettiin lauantaina 16.12. perinteinen hartaushetki Kiteen seurakunnan kirkkoherra Markku Komulaisen johdattelemana. Tänä vuonna otimme vastaan kaukaa Betlehemistä matkanneen Rauhantulen. Tulen luovuttivat Kiteen Rajasamoojat.

Susanna Lehkonen (vas.)Kiteen Rajasamoojista ja kyläyhdistyksen puheenjohtaja Satu Käyhkö-Lehmuksesla.

Rauhantuli palaa tämän vuoden loppuun Niinipuiston riihen takana sijaitsevalla muistelupaikalla. Siellä voi piipahtaa rauhoittumassa ja toivomassa rauhaa niin lähelle kuin kauemmaksi maailmassa. Muistelupaikan vieressä on muistokivi, jolle voi viedä kynttilän palamaan läheistensä muistoksi. Siitä voisi tulla vaikka uusi aattoillan perinne.

Rauhallista joulua!

Teksti Eeva Ruutiainen kuvat Ismo ja Elli Ruutiainen

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather