Uutisarkisto

Tervetuloa Äitienpäivän yhteislauluiltaan

Niinikummun hiihtoladut näille lumille 2022 on avattu. Alla olevista Ikosen Juho-Pekan laatimista latukartoista selviää tarkemmin latujen reitit. Tumma viiva vie latutuvalle. Vaaleansinisellä reitillä ei vielä perinteisen uria, mutta pohja hyvä myös hiihtää jos haluaa ”Kylänlenkin” kiertää.

Voit avata kuvat hiiren oikella napilla uudessa vlilehdessä, voit säädellä kokoa esim suuremmaksi siellä ja vaikka tulostaa kartan.

Tuolla karttojen alapuolelta löytyy kirjalliset ohjeet latujen käyttöön:

Niinikummun kyläranta – Latutupa meno-paluu tyylinen reitti
Vaaleansinisellä reitillä ei vielä perinteisen uria, mutta pohja hyvä myös hiihtää jos haluaa ”Kylänlenkin” kiertää.

Nyt vaan kipin kapin hiihtelemään ennenkuin luvattu runsas lumisade yllättää. Tietenkin sateen jälkeen ladut avataan kelin tasaannuttua.

Keskiviikko 2.2 Juho-Pekalta viesti että ladun muhkurat on tasattu ja perinteisen latu löytyy nyt molemman värisiltä reiteiltä. Eikun latusille.

Ja tässä puhheenjohtaja Sadun kirjalliset ohjeet latujen käyttöön:

”Kun lähet siitä kylänrannasta niin voit hiihtee lenkin vasemmalle käille tahi sitten oikealle käille. Jos lähet vasemmalle käille hiihä pellon poikki tulet ellun mäkkeen, jonka jäläkeen pumppu kyllä käypi ko karitsan häntä. Nousoo ne sykkeet vaikka tulisit sen mäin alaskin päin suksella. Tahi jos hirvittää otat sukset jalasta pois ja kävelet mäin alas ko siinä on aurattu tie vieressä. Niin jos tulit kirkonkylältä päin. Jos lähit hiihtämään rannasta sille vasemmalle käille latutuppoo kohti hiihtelet peltojen poikki ja kertaalleen kylätien yli, muistat vaan kahtoo ja varroo ne autot. Mänet vanhoo kelekkareittii ja sen vanhan laavupaikan ohi. Niin se laavu on kuletettu mäin päälle siihen riihen viereen männä syksyllä, mutta se kyltti taitaa vielä siellä olla.Hiihät peltojen poikki kohti ruotsinvaaroo. Ko oot tullu kuusikon läpi pellon laitaan melkein näkkyy se ruotsinvaaran laavu. Hiihät vaan sen pellon poikki ja nouset vaaran päälle. Justiinsa sitä ennen hiihit sen risteyksen ohi joka männöö rantoo kohti kylätien yli ja pitkin konnunniementietä takasin rantaan. Ellet sitten lähtenä rannasta oikeelle käille niin se laturisteys jäi vasemmalle käille.Ko lasket ruotsinvaaran laavulta – jarruta. Tahi onhan siinä pehmii hanki mihin laskii. Ko siellä hangessa on miun persiin kuva, ko mie en jarruttana. Ei oo siitä kohtoo ennee pehmii se hanki.Hiihät taasen kylätien yli sen ison kuusen alta ja pellon yli. Siinä on kappii silta ison ojan yli ja mehikön läpi tuut Ainon lammelle. Hiihät lammen ihi vasemmalta käiltä tahi jos tulit kirkonkylältä päin niin hiihät oikeelta käiltä. Siinä on ne kommiit halakopinot jotka ohitit. Hiihät pellikkalantien yli. Kuppiisen veljeksiin kuusikon läpi. Jääpi pelto vasemmalle käille näkkyy se lato kuusikon läpi tahi sille oikeelle käille, jos hiihit latutuvalta. Kun tulet suon laitaan hiihtelet halki suon käkkärä mäntyjen ohi. Tulet taasen tien laitaan. Ei siinä isommalti liikennettä ou, mitä nyt rekka tahi mehtämiehet kulukoo. Ko hiihät loivan mäin latutuvalla. Siinä on ne viime öiset hirvenjäläjet, kyllä työ mahutta molemmat sille latuselle ja hyvin se kantaa ko kantaa hirvennii. Jaahas nyt oottii latutuvalla ja voit kiäntyy takasi Niinikumpuun päin.Näillä ohjein, hiihdon riemua kaikille!🤩Terveisin puheenjohtaja Satu”