Tervetuloa kyläämme tuoreet niinikumpulaiset

Lettukahvit, rupattelua, keväinen Niinipuisto ja pienen väen iloista naurua. Tätä saimme kokea helatorstaina riihellä, jonne oli kutsuttu uusia kyläläisiä. Niinikummun kyläyhdistyksellä on ollut tapana käydä tervetuliaiskäynnillä kylään muuttaneiden uusien perheiden luona, samoin käydä rotinakäynnillä kylään syntyvien vauvojen perheissä. Korona-aika kasasi meille rästiin jääneitä käyntejä niin paljon, että päätimme järjestää uusille asukkaille ja vauvaperheille yhteisen tervetuliaistilaisuuden riihellä.

Kutsua oli kuultu mukavasti, viisi perhettä kohtasi meitä pidempään, jopa koko elämämme, Niinikummussa asuneita. Kutsuvieraat tutustuivat Niinpuisto-hankkeen etenemiseen ja puiston kasvistoon.

Rotinavauvat olivat kasvaneet jo juokseviksi lapsiksi ja pääsivät muiden lasten kanssa etsimään riihitonttujen piilottamaa aarretta. Löytyihän se!

Lettukahvien jälkeen uudet niinikumpulaiset lähtivät kotiin rukiinen tuliaisleipä ja piirakkapulikka kainalossa. Lapsiperheille tonttujen aarrelaatikosta löytyi kirjat.  

Teksti:Eeva Ruutiainen             Kuvat: Elli Ruutiainen

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather