Niinikummun kalaveden osakaskunta panostamassa jälleen Ätäskön kunnostukseen

Niinikummun kalaveden osakaskunta panostamassa jälleen Ätäskön kunnostukseen

Kokouksen päätöksellä verkkoyksikkömäärää Ätäsköllä nostettiin eli entisen kuuden yksikön  sijaan ruokakunnalla on nyt mahdollisuus kahdeksaan yksikköön. Silmäkokorajoituksia ei asetettu. Pyhäjärvellä Niinikummun kalaveden osakaskunnan vesialueella osakkaat saavat pyytää kalaa 60 –millisellä ja sitä harvemmalla verkolla pinta- ja välivedessä. Rajoitus ei koske muikunpyyntiä. Sirkkajoen suu on lakisääteisesti kalastukselta rauhoitettu alue.

Pyydysyksikkömaksut pysyivät lähes entisellään eli kahdeksi vuodeksi verkkomerkit ruokakunta voi ostaa 5 eurolla/yksikkö. Yksikkö käsittää yhden verkon. 10 iskukoukkua puolestaan maksaa 5 euroa/ 2 vuotta. Nuottausluvan hinnaksi määrättiin 50 euroa/ vuosi. Uisteluluvan osakas voi ostaa 10:llä eurolla/vuosi ja ulkopuolinen 20:llä eurolla/vuosi, 10:llä eurolla/viikko ja 5:llä eurolla/ päivä. Sorsastusluvan hinta pysyi ennallaan eli osakas saa luvan 5 eurolla/kausi ja ulkopuolinen 25 eurolla/kausi. Lupaan sisältyy oikeus ampua kaksi kanadanhanhea. Kalastus- ja sorsastuslupia myyvät Papinniemellä Lauri Barck, Koivikolla Risto Immonen, Pellikkalassa Pekka Juvonen ja Niinikummun Rantakylällä Heikki Pirhonen, Veijo Pakarinen ja Aimo Karttunen.

Kokous valitsi virallisesti hoitokunnan esimieheksi Pekka Juvosen. Muut hoitokunnan jäsenet ovat Sirpa Pakarinen (varalla Saila Metsäkumpu), Heikki Pirhonen (varalla Michael Metsäkumpu) ja Heimo Sallinen (varalla Lauri Barck). Varaesimiehen hoitokunta valitsee keskuudestaan.

Hoitokunta on tutkinut Ätäskölle oikeanlaisen ja toimivimman ruohikonpoistolaitteen hankintaa. Tähän asti rantaruohikoita on poistettu ostopalveluna, mutta nyt rantojen rehevöitymistä halutaan lähteä torjumaan omatoimisesti.

Järvellä tullaan poistamaan myös särkikalaa katiskapyynnillä ja suurempia särkisaaliita saaneiden kalastajien toivotaan ilmoittavan määrät osakaskunnalle mahdollisen tukirahan saamiseksi. Vapon turvesuohankkeen tapahtumien kulkua seurataan ja osakaskunta kutsutaan koolle tarpeen vaatiessa nopeasti.

Suuren kalan kisaa jatketaan osakaskuntalaisten keskuudessa ja kalat voi edelleen viedä punnittavaksi  Aimo Karttuselle. Ätäskön kesään tulee kuulumaan perinteiset osakkaiden väliset vapaongintakisat sekä yleiset uistelukisat. Uutena lajina syksyllä on suunnitteilla tuulastuskisat. Ensi kevättalvella Ätäskölle on luvassa osakaskunnan osakasten välisten pilkkikisojen lisäksi yleinen  juhlapilkkikisa kalastuskunnan 80-vuotisjuhlan kunniaksi. Niinikummun kyläyhdistys ry:lle myönnettiin lupa järjestää uistelukilpailut kesän aikana.

Osakaskunnan tulee asettamaan venäjänkieliset opasteet veneiden laskupaikoille. Opasteista käy ilmi paikalliset kalastuslupien myyjät yhteystietoineen.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather