Kevät Karjalassa raikasi Äitienpäivän iltana riihellä

Niinikummussa on laulettu yhdessä Äitienpäivän iltana jo parikymmentä vuotta eikä poikkeusta ollut tänä vuonnakaan. Korona-vuosien jälkeen laulupaikkana on ollut kahtena keväänä Niinipuiston riihi. Vanha riihi tuntui oikein sopivalta laulupaikalta näille lauluille. Siellä viihdyttiin ja laulun lomassa juttu luisti.
Yhtä perintesesti laulua johdatti kanttorimme Leena Gröhn-Dimov. Paikalla oli yli kaksikymmentä laulajaa, mukana oli myös lapsia äitien ja mummojen kanssa.
Äitienpäivän kunniaksi kaikille tarjottiin kakkukahvit ja äidit saivat ruusut.
Perinteeksi on muodostunut myös se, että Kevät Karjalassa lauletaan ainakin kahdesti. Tänä vuonna kevät oli jo tullut Niinikumpuun, puut viheriöivät ilta-auringossa ja tuomen kukkiakin oli jo rapulla. 

Teksti Eeva Ruutiainen Kuvat Satu Käyhkö-Lehmuksela

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather